8 redenen waarom permanent rekruteren betere kandidaten oplevert

Het aantrekken van goed passend personeel is een uitdaging. Wanneer je als organisatie louter een vacature gaat plaatsen bij dringende nood aan uitbreiding of vervanging, moet u het doen met een beperkte instroom aan sollicitanten. Permanent rekruteren biedt hiertoe een oplossing.

Het principe is eenvoudig: als werkgever bent u continu bereid om sollicitanten te screenen in functie van een aanwerving, ook al heerst er op dat moment geen grote nood aan nieuw personeel. Waarom kiest u best voor deze manier van rekruteren

1. U vindt geschikte kandidaten. De traditionele vorm van rekruteren (bij dringende nood een vacature plaatsen) geeft vaak niet meer het gewenste resultaat.

2. Uw aanwervingsproces is niet onderhevig aan tijdsdruk. Bye bye ‘overhaast knopen doorhakken’: u heeft het comfort om alle criteria grondig te evalueren.

3. U heeft de ruimte om sollicitanten uitgebreid te interviewen en een degelijk assessment te laten doorlopen. U kan de lat hoog leggen en deze hoog laten liggen.

4. De kans op een foutieve aanwerving vermindert aanzienlijk. U bespaart zichzelf dus heel wat kopzorgen en hoge kosten.

5. Door een constante instroom aan kandidaten vergroot u de kans op het ontmoeten van de zogenaamde ‘witte raaf’. Een goede authentieke employer branding faciliteert overigens kwalitatieve instroom voor uw organisatie.

6. U kan doorgaans rekenen op goede intrinsieke motivatie van sollicitanten die bewust kiezen voor uw bedrijf.

7. U vermijdt voor blok te worden gezet door hoge selectiefees van commerciële selectie- en uitzendkantoren, wat wel eens voorvalt bij dringende nood aan personeel.

8. Bij vertrek van een werknemer zit u niet meteen in de problemen. U kan hierop immers goed anticiperen met geschikte kandidaten op de reservebank.

Goelen & Gaukema wil zich als gedegen HR-partner graag inzetten om uw permanent rekruteringsbeleid op poten te zetten en op te volgen. Als vertrouwde vaste partner leren we uw organisatie door en door kennen, hetgeen ons in staat stelt om uw belangen in het aanwervingsproces te representeren. Daarnaast zijn we getraind in het selecteren en beoordelen van kandidaten. Hierbij werken wij op basis van vaste afgesproken tarieven die in lijn liggen met onze inspanningen.

Permanent rekruteren iets voor u? Contacteer ons voor een afspraak.

Terug naar overzicht

Wenst u meer informatie?

Wanneer u meer informatie wenst over onze dienstverlening, staan onze medewerkers voor u klaar.

CONTACTGEGEVENS

Kantoor Vosselaar
Antwerpsesteenweg 49
2350 Vosselaar
Tel.: 014 61 57 87 

Kantoor Beringen
De Weven 14
3583 Paal-Beringen
Tel.: 011 46 02 56 

E-mail: info@goelen.be
BTW: BE0455539516

 

 

OP DE KAART

OVER ONS

Sinds 1994 inspireert en assisteert Goelen & Gaukema HR Partners ondernemingen en organisaties bij de uitbouw van een succesvol personeelsbeleid.