Goelen en Gaukema

Een assessment: de toverformule voor een succesvolle aanwerving?

_DSC0818
_DSC0818

In de wereld van werving en selectie zijn assessments waardevolle instrumenten om geschikte kandidaten te identificeren. Maar zijn ze echt de ultieme toverformule voor een succesvolle aanwerving? 

 Werkgevers die assessments integreren in hun personeelsbeleid geven blijk van professionaliteit en zorgvuldigheid. De juiste personen aanwerven is immers cruciaal om je team te versterken en het bespaart je bovendien de kosten van een verkeerde keuze. Tijdens een assessment analyseren we de match tussen de kandidaat, de functie en organisatie. Dit doen we via een diepgaande screening van talenten, persoonlijkheid en motivatie.  

Van A tot Z: alles wat je moet weten over het assessmentproces 

Hoe ziet zo'n assessment er eigenlijk uit? Voor aanvang van dit avontuur vindt een voorbespreking plaats, waarin we samen de essentiële aspecten van de functie grondig doornemen. Belangrijke punten, waar onze assessoren extra aandacht aan moeten besteden, worden besproken, evenals de teamdynamiek. Vervolgens stellen we een op maat gemaakt testpakket samen, variërend van een halve dag tot een volledige dag. Dit omvat vragenlijsten, diepte-interviews en capaciteitstesten. Kortom, het is een dag waarop de kandidaat zichzelf leert kennen, wordt uitgedaagd en groeit. Tegelijkertijd biedt het ons de kans om een nauwkeurige inschatting te maken van de geschiktheid van de kandidaat voor de functie. 

Door diverse competenties te beoordelen met verschillende tests, verkrijg je een betrouwbaar resultaat. Dit resultaat wordt zorgvuldig vastgelegd in een uitgebreid adviesrapport. Tijdens de nabespreking nemen we ruim de tijd om dit rapport tot in de puntjes door te nemen. 

  

Win-win: de onmisbare voordelen voor zowel klanten als kandidaten 

De kracht van een assessment gaat verder dan het onthullen van competenties en kwaliteiten, maar ook in het vertalen van deze inzichten naar praktische adviezen voor werkgevers. Het schetst een duidelijk beeld van de sterke- en ontwikkelingspunten van de kandidaat, waardoor we waardevolle tips kunnen geven voor begeleiding en opleiding.  

Voor de kandidaat is een assessment een kans om inzicht te krijgen in zijn talenten en persoonlijke ontwikkelingspunten. Tijdens een uitgebreid feedbackgesprek bespreken we de resultaten en geven we hem tips en tricks voor zijn verdere professionele groei.  

  

Waarom wij jouw betrouwbare assessment partner zijn: 

  • Een testpakket op maat van uw organisatie.
  • Volledige ontzorging op praktisch vlak.
  • Professionele en warme communicatie en begeleiding van kandidaten, met respect voor uw employer branding. 
  • Wetenschappelijk onderbouwde testmethodes verhogen de voorspelbaarheid en betrouwbaarheid van onze beoordeling. 
  • Een gedetailleerde en objectieve analyse, verpakt in een helder adviesrapport. 

Een assessment is geen magische toverformule; het is een doordachte methode om het meest geschikte profiel aan de functie te koppelen en een graadmeter voor ontwikkelingspotentieel. 

_DSC3582

Wens je meer informatie?