Nut van een assessment bij sollicitaties

Een zoektocht naar een nieuwe medewerker zit vaak vol valkuilen en loopt meestal erg moeizaam. Een verkeerde aanwerving leidt bovendien tot onvrede en inefficiëntie in het bedrijf. Een assessment behoedt u hiervoor.

Wat is een assessment?

Tijdens een assessment wordt een kandidaat diepgaand gescreend. Hierbij worden talenten, valkuilen, persoonlijkheid en motivatie uitgebreider in kaart gebracht. Daarbij wordt de match met de functie en uw organisatie nauwgezet geanalyseerd.

Tijdens een klassieke sollicitatie ziet u uw kandidaat slechts een uur, maximaal twee uren. Heel vaak blijft dan ook enkel een gevoel achter. Een assessment bij Goelen & Gaukema duurt een halve tot een hele dag, waarbij we de kandidaat screenen op o.a.:

  • Leiderschapspotentieel en -stijl
  • Werkhouding en motivatie
  • Organisatietalent
  • Leervermogen
  • Sociale en emotionele intelligentie
  • Commerciële vaardigheden
  • Administratief talent
  • Stressbestendigheid
  • Persoonlijkheid

Grondige screening van kandidaten 

Denk hierbij niet aan een snelle, ‘hocus pocus’- vragenlijst, maar aan een testbatterij waarin capacitaire oefeningen, psychotechnische testen, business cases, interviews, rollenspellen,… gecombineerd worden. Elk van deze testen is wetenschappelijk onderbouwd en hebben bewezen relevant te zijn voor de praktijk. Door meerdere testen te combineren verhogen we bovendien de voorspellende waarde van de uitkomst significant. Hierbij wordt gekeken naar de inpasbaarheid van de talenten binnen uw organisatie, bedrijfscultuur, manier van werken, enz.

Rapportatie na het assessment

Al deze bevindingen worden in een uitgebreid rapport gegoten. Op basis hiervan worden vaak opvolgings-, coaching of ontwikkelingsplannen uitgewerkt. Hierdoor faciliteert u de integratie op de vloer en van de kandidaat in zijn nieuwe rol, waardoor deze ook sneller zal renderen.

Contacteer ons voor een afspraak

Terug naar overzicht

Wenst u meer informatie?

Wanneer u meer informatie wenst over onze dienstverlening, staan onze medewerkers voor u klaar.

CONTACTGEGEVENS

Kantoor Vosselaar
Antwerpsesteenweg 49
2350 Vosselaar
Tel.: 014 61 57 87 

Kantoor Beringen
De Weven 14
3583 Paal-Beringen
Tel.: 011 46 02 56 

E-mail: info@goelen.be
BTW: BE0455539516

 

 

OP DE KAART

OVER ONS

Sinds 1994 inspireert en assisteert Goelen & Gaukema HR Partners ondernemingen en organisaties bij de uitbouw van een succesvol personeelsbeleid.