Assessments

Verkrijg inzicht in uw competenties en kennis

Is een assessment nodig?

Een assessment helpt ons om een grondige inschatting te maken van de match tussen jou en je potentiële nieuwe werkgever. Niet alleen de match tussen jouw profiel en het gezochte profiel, maar ook de match in persoonlijkheid en bedrijfscultuur, zodat wij er zeker van zijn dat jij je thuis zal voelen in je nieuwe werkomgeving.

 

En wat is de meerwaarde voor mij?

De resultaten van een assessment gieten wij in werkbare adviezen voor de werkgever, zodat hij een duidelijk beeld krijgt van jouw sterktes, ontwikkelingspunten en ambities, en weet hoe hij jou het best begeleidt.

Maar ook jij krijgt de kans om een goed beeld te hebben van je persoonlijke ontwikkelingspunten. Tijdens een uitgebreid feedbackgesprek bespreken we de resultaten en geven we je tips en tricks voor je verdere professionele groei en ambities.

Hoe verloopt een assessment bij Goelen & Gaukema?

Assessment Center –  Verloop

Assessmentoefening

Het rollenspel

Het interview

FAQ:

Hoe bereid ik me voor?

Een assessment bestaat doorgaans uit een combinatie van gesprekken, rollenspelen, aanlegtesten, persoonlijkheidsvragenlijsten, … Online vind je heel wat testen terug die je kan uitproberen als voorbereiding. Weet wel dat voor elke functie en elk bedrijf een testpakket op maat wordt samengesteld. De kans dat je exact dezelfde test tijdens het assessment krijgt, is dan ook klein.

Een assessment is voor de meeste mensen vermoeiend. Zorg dat je er fris en monter aan begint. Zenuwen zijn begrijpelijk, maar niet nodig. Ons team zal je zo goed mogelijk doorheen het assessment gidsen. Kom met een gerust gemoed en een open vizier.

Moet ik toneel gaan spelen?

Rollenspelen en gesprekken zijn een wezenlijk onderdeel van een assessment of development center. We verwachten geen topacteurs. Ons doel is om een duidelijk beeld te krijgen van jouw competenties. Leef je in in de rol die je toebedeeld wordt, maar wees jezelf en vertrouw op je kwaliteiten. Je anders voordoen dan je bent, brengt niet op. Niet voor jezelf en niet voor de werkgever.

Moet ik iets meenemen?

Alles wordt voorzien door Goelen & Gaukema HR Partners: laptop, schrijfgerief, kladbladen, drinken, lunch, … Je hoeft je dus nergens zorgen om te maken.

Indien we nog niet in het bezit zijn van je cv, is het wel aangewezen om ons dit op voorhand te bezorgen of mee te brengen.

Hoe ziet een assessment of development center er praktisch uit?

Een assessment of development center gaat meestal door in onze kantoren in Vosselaar, waar gratis parking voorzien is achter de gebouwen. In de meeste gevallen start de dag om 9u. Afhankelijk van het type functie hebben we een halve of een hele dag nodig. Afronden doen we rond 13u of 15u30. Dit zijn gemiddelde richttijden. Je plant dus best een beetje marge in.

We zorgen ervoor dat je de hele dag een aanspreekpunt hebt. We begeleiden je doorheen de dag en proberen de nodige afwisseling en rustmomenten te voorzien. Ook krijg je de kans om de gemaakte testen toe te lichten tijdens een gesprek met een ervaren assessor.

Indien je een hele dag bij ons bent, voorzien we ’s middags een broodje. Je eet niet alleen en we proberen dit zo aangenaam mogelijk te maken. Vaak voegen ook onze collega’s of andere kandidaten zich bij de middagpauze.

Wat na een assessment?

Na een assessment of development center leggen we alle resultaten en gesprekken samen en stellen we op basis hiervan een persoonlijk en op maat gemaakt rapport op. De resultaten worden nadien uitvoerig besproken met de opdrachtgever. Uiteraard lichten we ook jou graag uitgebreid en persoonlijk de resultaten toe. Dit doen we het liefst tijdens een feedbackgesprek met je persoonlijke assessor. Neem contact op met ons kantoor om een afspraak vast te leggen.

Wenst u meer informatie?

Wanneer u meer informatie wenst over onze dienstverlening, staan onze medewerkers voor u klaar.

CONTACTGEGEVENS

Kantoor Vosselaar
Antwerpsesteenweg 49
2350 Vosselaar
Tel.: 014 61 57 87 

Kantoor Beringen
De Weven 14
3583 Paal-Beringen
Tel.: 011 46 02 56 

E-mail: info@goelen.be
BTW: BE0455539516

 

 

OP DE KAART

OVER ONS

Sinds 1994 inspireert en assisteert Goelen & Gaukema HR Partners ondernemingen en organisaties bij de uitbouw van een succesvol personeelsbeleid.